20% pe LIVE
Ora
Cote
1.01
1000

Linkuri utile

Italia - Albania. Campioana en titre, start la EURO

15.06.2024 22:00
pic

Italia - Albania, confruntare din prima etapă a fazei grupelor de la EURO 2024, se joacă sâmbătă, 15 iunie, de la ora 22:00, iar la Casa Pariurilor ai zeci de opțiuni de pariere. În Aplicația Casa Pariurilor, dar și pe site poți paria pe Italia - Albania, atât în secțiunea Pre Match, cât și LIVE.

Italia - Albania | Naționala lui Syvinho, surpriza preliminariilor

Italia, campioana europeană en titre, își începe aventura la EURO 2024 contra Albaniei. Din Grupa B, poate cea mai puternică de la Campionatul European din Germania, mai fac parte Croația și Spania.

"Squadra Azzurra" s-a calificat la EURO 2024 după ce a încheiat Grupa C a preliminariilor pe locul 2, după Anglia. Naționala pregătită din toamna trecută de Luciano Spalletti a terminat la egalitate de puncte cu Ucraina (14), însă a avut rezultate directe mai bune (2-1, 0-0), astfel că a obținut direct biletele pentru turneul final din Germania.

De partea cealaltă, Albania a fost marea surpriză a calificărilor de la EURO 2024: a câștigat Grupa E, din care au mai făcut parte Cehia, Polonia, Moldova și Insulele Feroe. Naționala condusă de brazilianul Sylvinho a încheiat preliminariile cu 15 puncte și o linie de clasament 4-3-1, la egalitate cu Cehia, însă cu directe mai bune (3-0, 1-1).

Italia esta mare favorită în confruntarea cu Albania: are la Casa Pariurilor cotă 1.36, la victorie. Egalul are cotă 4.60, în timp ce un succes al albanezilor are cotă 9.40. De asemenea, pentru Prima repriză 1, cota este 1.85. Nu uita: cu opțiunea BetBuilder, la Casa Pariurilor poți pune până la 10 pariuri din meci pe același bilet. Vezi oferta completă de la Italia – Albania.

Italia - Albania | "Squadra Azzurra" a câștigat toate directele

Aceasta va fi cea de-a 5-a confruntare dintre Italia și Albania, iar precedentele 4 întâlniri au fost câștigate pe linie de "Squadra Azzurra". Două meciuri oficiale și două partide de pregătire au disputat cele două naționale. Cea mai recentă s-a disputat în noiembrie 2022: Albania - Italia 1-3. Acesta a fost și singurul gol marcat de albanezi în istoria confruntărilor cu Italia.

Față de EURO 2020 (disputat în vara lui 2021, din cauza pandemiei de Covid-19), Italia are un nou selecționer: Luciano Spalletti i-a luat locul lui Roberto Mancini, în septembrie 2023. De asemenea, "Squadra Azzurra" are și un lot fără nume importante care au participat la campania precedentă.

Lipsesc Leonardo Bonucci și Giorgio Chiellini, ambii retrași din activitate, Marco Verratti (care a ales să joace în Qatar, la Al-Arabi), dar și Ciro Immobile, cu un sezon slab pentru Lazio. De remarcat sunt și absențele lui Federico Gatti şi Manuel Locatelli, de la Juventus.

Sylvinho a fost numit în funcţie în ianuarie 2023 pentru a duce Albania la EURO 2024, turneu după care contractul său se încheie. El a declarat că îşi va arăta spiritul de luptă la turneul final din Germania. "Presiune? Nu, nu o simţim. În lumea fotbalului, fiecare meci e un miracol. Orice se poate întâmpla. Trebuie să mergem acolo, să jucăm şi să progresăm", a declarat brazilianul, pe care Federația Albaneză speră să-l convingă să continue și pentru calificările la Cupa Mondială 2026.